Levenstijl, Gezondheid

Het dopamine-effect waardoor je blijft eten – terugblik challenge

Tijd voor een dosis gezonde nieuwtjes een een lekker maandrecept van Voedingspraktijk Balans! Terugkijkend op de afgelopen weken, hebben mijn groep en ik de eerste 28 dagen van de challenge afgerond. En eerlijk gezegd, het was geweldig. Zelf heb ik ook meegedaan, en de resultaten zijn niet te missen. Lees je mee?
In dit artikel

Herken je dat? Dat je tegelijk snakt naar gezonder eten, maar opziet tegen die eerste paar dagen weer in het ritme komen? Ja, ook ik als voedingscoach heb in de decembermaand meer suiker gegeten dan normaal. Chipje hier, plak kerstbrood daar..

Ik was dan ook extra gemotiveerd om deze ronde van mijn 3care Challenge mee te doen. De resultaten zijn weer positief: geen suikers, geen alcohol, gewoon pure, onbewerkte voeding. Het gevolg? Meer energie, een paar kilootjes lichter en geen opgeblazen gevoel meer. De reacties van deelnemers zijn het echte werk:

“Ik ga door met deze leefstijl; mijn lichaam voelt zoveel beter. Suikers hebben duidelijk een impact op mijn gewicht, en ik ben me er weer bewust van. Mijn kleding zit fijner, en de broekriem knelt niet meer.”

Elke keer ben ik weer onder de indruk wat bewuste voedingskeuzes met je lichaam en energieniveau doen.

Dopamine en suikers

Tijdens deze uitdaging besefte ik opnieuw hoe suikers ons beloningssysteem beïnvloeden. Het gelukshormoon dopamine komt in actie, en voor je het weet, wil je meer. Een koekje leidt tot meer koekjes. Het gevolg hiervan is suikers zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Het is gezonder voor jouw lijf dat je een stabiele bloedsuiker spiegel hebt. Dit kun je bereiken door het eten van voldoende eiwitten goede vetten en veel groentes. Hier speelt mijn “Grip op een Gezond Gewicht” programma een rol.

Dit programma biedt jou de tools om suikerbehoeften aan te pakken
en hormonen in balans te brengen. En wat win jij?

Vaarwel buikvet en hallo gewichtsverlies
Bescherming tegen Hart- en Vaatziekten
Lagere bloeddruk
Minder ontstekingen
Helderheid in je hoofd
Insulineproductie onder controle

Wil je weten hoe dit programma bij jou past? Bel me gerust.

Jacqueline Lammers

‘Ook jij kunt weer fitter en vitaal worden!’. Heb je net dat zetje in de rug nodig om aan de slag te gaan? Ik help je graag!

Waar ben je naar opzoek?

voedingspraktijk balans

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden of uitschrijven.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je onze website bezoekt is de browser verbonden met een veilige verbinding en vind je onze waardevolle informatie.

Wil je meer weten over je privacy of heb je hierover vragen?
Mail dan gerust op info@voedingspraktijk-balans.nl

Aanmelden 3-care programma

Selecteer je programma en vul je gegevens in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om te starten!