Bereiding

  • Hak een paar takjes peterselie en bieslook fijn, snijd de rode ui heel fijn.
  • Klop de eieren los met de melk.
  • Voeg de peterselie, bieslook, peper en zout toe, klop het door elkaar.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg het eiermengsel toe.
  • Bak enkele minuten tot het ei grotendeels gestold is en draai de omelet dan voorzichtig om, bijvoorbeeld met behulp van een bord.
  • Bak ook de andere zijde nog even en haal de omelet uit de pan, laat afkoelen.
  • Besmeer de kruidenomelet met de crème fraîche en verdeel de fijngehakte rode ui erover.
  • Verdeel vervolgens de plakken gerookte zalm over de omelet en rol de omelet voorzichtig op.
  • Smeer nog een klein beetje crème fraîche op het laatste stukje en ‘plak’ hiermee de rol dicht.
  • Wikkel de omeletrol in vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de rol uit de folie en verdeel in tweeën om het bijvoorbeeld als lunchgerecht te serveren, of snijd in plakjes om te serveren op een feestje!

Tip:

  • Voor extra snelheid kan je alle ingrediënten voor de omelet natuurlijk ook in een blender mixen.
  • Je kan de omeletrol prima een dag van tevoren maken.