Ingredienten:
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 4 el olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 3 lente-uitjes
- 1 tl kappertjes
- 100 g geitenkaas
- Vers gehakte peterselie ter garnering
Bereiding:
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Leg de paprika's in een ovenschaal die bestand is tegen de grillstand. Bestrijk de paprika's met wat olijfolie en zet ze onder de grill 10-20 minuten tot het vel begint te kleuren; keer halverwege de paprika's.
- Leg de paprika's in een kom met een vochtige theedoek erover of doe ze in een plastic zakje en laat ze een half uur rusten.
- Ontvel na een half uur de paprika's met een mesje; werk boven een kom om het sap op te vangen.
- Halveer de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprika's in dunne repen en verdeel ze over een schaal.
- Klop van het opgevangen sap, de olijfolie, balsamico azijn een dressing en schep de dressing door de gegrilde paprika's. Bestrooi de salade met lente-uitjes en kappertjes en verkruimel de geitenkaas erover.
Eetsmakelijk, Jacqueline