Ingredienten:
- 80 g psyllium vezels Benodigdheden
- 8 eieren
- 1 ei om het brood mee te bestrijken
- 40 g amandelmeel
- 2 el gebroken lijnzaad
- 2 el kokosmeel
- 100 g geraspte kaas [Grana Padano]
- 225 g sojayoghurt ongezoet
- 2 tl wijnsteen bakpoeder
- Snufje selderij zout
- Zaden en pitten om te garneren
Bereiding:
- Mix de eieren en yoghurt even in de blender
- Voeg het toe aan de andere ingrediënten
- Roer het goed door en laat het deeg even 10 minuten rusten zodat het al het vocht op kan nemen en het een dik wat plakkerig deeg wordt
- Doe het beslag in een cakevorm
- Kluts het andere ei en bestrijk het brood en strooi er wat zaden of pitten overheen
- Bak het op 180 graden in het midden van de oven ongeveer in ± 70 minuten gaar
- Keer het brood de laatste 15 min even om in de vorm
- Laat op een rooster afkoelen en bewaar in de koelkast (max. 3 dagen)
- Het brood kan in de diepvries bewaard worden
- Snij het brood in 18 plakken
Eetsmakelijk, Jacqueline