Recept

psyliumbrood

Ingredienten:

  • 80 g psyllium vezels Benodigdheden
  • 8 eieren
  • 1 ei om het brood mee te bestrijken
  • 40 g amandelmeel
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 el kokosmeel
  • 100 g geraspte kaas [Grana Padano]
  • 225 g sojayoghurt ongezoet
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • Snufje selderij zout
  • Zaden en pitten om te garneren

Bereiding:

  • Mix de eieren en yoghurt even in de blender
  • Voeg het toe aan de andere ingrediënten
  • Roer het goed door en laat het deeg even 10 minuten rusten zodat het al het vocht op kan nemen en het een dik wat plakkerig deeg wordt
  • Doe het beslag in een cakevorm
  • Kluts het andere ei en bestrijk het brood en strooi er wat zaden of pitten overheen
  • Bak het op 180 graden in het midden van de oven ongeveer in ± 70 minuten gaar
  • Keer het brood de laatste 15 min even om in de vorm
  • Laat op een rooster afkoelen en bewaar in de koelkast (max. 3 dagen)
  • Het brood kan in de diepvries bewaard worden
  • Snij het brood in 18 plakken
Eetsmakelijk, Jacqueline

Waar ben je naar opzoek?

voedingspraktijk balans

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden of uitschrijven.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je onze website bezoekt is de browser verbonden met een veilige verbinding en vind je onze waardevolle informatie.

Wil je meer weten over je privacy of heb je hierover vragen?
Mail dan gerust op info@voedingspraktijk-balans.nl

Aanmelden 3-care programma

Selecteer je programma en vul je gegevens in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om te starten!