Ingredienten:
- 2 Eieren
- Scheutje melk
- 100gr Gerookte zalm
- 30gr Crème fraîche
- ½ Rode ui
- Peper en zout
- Verse peterselie
- Verse bieslook
- Kokosolie
Bereiding:
- Hak een paar takjes peterselie en bieslook fijn, snijd de rode ui heel fijn.
- Klop de eieren los met de melk.
- Voeg de peterselie, bieslook, peper en zout toe, klop het door elkaar.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg het eiermengsel toe.
- Bak enkele minuten tot het ei grotendeels gestold is en draai de omelet dan voorzichtig om, bijvoorbeeld met behulp van een bord.
- Bak ook de andere zijde nog even en haal de omelet uit de pan, laat afkoelen.
- Besmeer de kruidenomelet met de crème fraîche en verdeel de fijngehakte rode ui erover.
- Verdeel vervolgens de plakken gerookte zalm over de omelet en rol de omelet voorzichtig op.
- Smeer nog een klein beetje crème fraîche op het laatste stukje en ‘plak’ hiermee de rol dicht.
- Wikkel de omeletrol in vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de rol uit de folie en verdeel in tweeën om het bijvoorbeeld als lunchgerecht te serveren, of snijd in plakjes om te serveren op een feestje!
Tip:
- Voor extra snelheid kan je alle ingrediënten voor de omelet natuurlijk ook in een blender mixen.
- Je kan de omeletrol prima een dag van tevoren maken.
Eetsmakelijk, Jacqueline