Eten, Gezondheid, Levenstijl

Waarom minder koolhydraten eten

In dit artikel

Koolhydraten leveren glucose

De eerste brandstof voor energie omdat ze vrij snel worden opgenomen (als glycogeen) in de stofwisseling. Vroeger aten onze voorouders geen snoep, koek, brood of pasta. Ze aten groenten en fruit, noten en zaden en gingen op jacht voor vlees. Ze aten veel minder koolhydraten. Tegenwoordig eten wij veel te veel koolhydraten. Ons lijf en onze stofwisseling is hier niet voor gemaakt, en dat zet onze gezondheid onder druk. Daarom is het belangrijk om weer te leren eten zoals het lichaam het heeft bedoeld.

De ene koolhydraat is de andere niet.

We spreken vaak over goede(langzame) en slechte (snelle)koolhydraten. Dit heeft te maken met de snelheid van opname in het lichaam en al dan niet snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Steeds meer mensen ondervinden de voordelen van het eten van minder koolhydraten. Ze worden gezonder, voelen zich energieker, minder hongerig en vallen vaak gemakkelijk af.

Wie wil dat niet?!

Jacqueline Lammers

‘Ook jij kunt weer fitter en vitaal worden!’. Heb je net dat zetje in de rug nodig om aan de slag te gaan? Ik help je graag!

Waar ben je naar opzoek?

voedingspraktijk balans

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden of uitschrijven.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je onze website bezoekt is de browser verbonden met een veilige verbinding en vind je onze waardevolle informatie.

Wil je meer weten over je privacy of heb je hierover vragen?
Mail dan gerust op info@voedingspraktijk-balans.nl

Aanmelden 3-care programma

Selecteer je programma en vul je gegevens in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om te starten!